Επιλέγοντας τον κατάλληλο μάγειρα

Επιλέγοντας τον κατάλληλο μάγειρα.

Ο βασικός λόγος που οι πελάτες πηγαίνουν στα εστιατόρια είναι το φαγητό. Σε μια μελέτη, το 58% των θαμώνων δήλωσε ότι η ποιότητα του φαγητού είναι πιο σημαντική γι’ αυτούς από την τιμή, την εξυπηρέτηση και την ποικιλία του μενού. Συνεπώς, ο καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχία ή αποτυχία ενός εστιατορίου είναι ο μάγειρας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε έναν μάγειρα που θα είναι ικανός να οδηγήσει το εστιατόριό σας στην επιτυχία και να κάνει τους πελάτες σας να λαχταρούν για περισσότερα όταν απολαμβάνουν την τελευταία πιρουνιά από το πιάτο τους.

Ωστόσο, είναι εύκολη υπόθεση η πρόσληψη ενός μάγειρα για το εστιατόριό σας; Σίγουρα όχι! Είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα κι εξαντλητική διαδικασία. Όμως ο μάγειρας/σεφ είναι αυτός που θα δημιουργήσει τα πιάτα που θα έχουν την υπογραφή του εστιατορίου σας και που θα κάνουν τους πελάτες να το επισκέπτονται ξανά και ξανά. Το Find A Cook είναι εδώ για να σας βοηθήσει προτείνοντάς σας τον κατάλληλο μάγειρα για την επίτευξη αυτού του δύσκολου στόχου.

Θέλετε μάγειρα για το εστιατόριό σας; Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζεστε!

Χρειάζεστε έναν μάγειρα για το εστιατόριό σας, ναι! Πριν προσλάβετε όμως έναν μάγειρα, πρέπει πρώτα να έχετε κατανοήσει πλήρως τις απαιτήσεις του εστιατορίου σας και να είστε ξεκάθαροι ως προς την περιγραφή της εργασίας του μάγειρα που ψάχνετε.

Προσλάβετε μάγειρα που μπορεί να εργαστεί υπό πίεση

Η κουζίνα ενός εστιατορίου θα μπορούσε να παρομοιασθεί με μια χύτρα ταχύτητας. Είναι ένας χώρος όπου όλα συμβαίνουν ταυτόχρονα, σε πολύ απαιτητικούς ρυθμούς και που όλοι πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση. Ως εκ τούτου, χρειάζεστε ανθρώπους που έχουν ισορροπημένη ιδιοσυγκρασία και μπορούν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής με υπομονή.

Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρξουν μέρες που το ψάρι θα καεί ή η κουζίνα θα ξεμείνει από αποθέματα. Σε μια τέτοια κατάσταση χρειάζεστε κάποιον που θα είναι ήρεμος και ψύχραιμος και θα σκεφτεί γρήγορα λύσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης.

Προσλάβετε ηγέτες στην κουζίνα του εστιατορίου σας

Σε μια κουζίνα, τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Γι αυτό το λόγο πρέπει να προσλάβετε έναν μάγειρα που είναι πρόθυμος να αναλάβει την ευθύνη της δουλειάς του και να μπορεί να οδηγήσει αυτούς που εργάζονται, υπό την καθοδήγησή του, στη σωστή κατεύθυνση. Προσλάβετε μάγειρες που είναι εξαιρετικοί δάσκαλοι και γνωρίζουν καλά όλο τον εξοπλισμό της κουζίνας. Μάγειρες που θα μπορούν να εκπαιδεύσουν τους νεοπροσληφθέντες και να τους διαμορφώσουν ώστε να γίνουν οι μελλοντικοί ηγέτες της κουζίνας. Η εξαιρετική ηγεσία και καθοδήγηση στην κουζίνα θα αντανακλάται στην ποιότητα του φαγητού του εστιατορίου σας και επίσης θα μειώσει το ποσοστό εναλλαγής του προσωπικού της κουζίνας μειώνοντας μακροπρόθεσμα το γενικότερο λειτουργικό κόστος και τις απώλειες της επιχείρησης.

Προσλάβετε μάγειρα που δεν κάνει ποτέ συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Πρέπει πάντα να προσλαμβάνετε αυτούς που δίνουν μεγάλη σημασία στην ποιότητα του φαγητού που περνάει το πάσο. Αν το πιάτο δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων, δεν πρέπει να παρουσιάζεται στους πελάτες. Να θυμάστε ότι, παρά το ευχάριστο ή εντυπωσιακό περιβάλλον ενός χώρου και την εξυπηρέτηση των πελατών, αν το φαγητό σας δεν είναι αυτό που πρέπει τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει τεράστιο εμπόδιο στην επιτυχία του εστιατορίου.

Προσλάβετε μάγειρα που ξέρει να υπολογίζει το κόστος του φαγητού

Οι μάγειρές σας πρέπει να γνωρίζουν ότι το εστιατόριό σας έχει προϋπολογισμό και δεν μπορείτε να ξοδεύετε εκτός των δυνατοτήτων σας.

Προσλάβετε μάγειρα που δίνει σημασία στη λεπτομέρεια

Πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι δουλειά του σεφ να γράφει το μενού του εστιατορίου σας και να δίνει τις παραγγελίες πρώτων υλών. Επίσης, πρέπει να ενημερώνεται για τις επιθυμίες των πελατών, ώστε να μπορεί να κάνει εάν χρειαστεί τις αναγκαίες αλλαγές στο μενού. Επιπλέον, πρέπει να έχει πλήρη γνώση των διαθέσιμων αποθεμάτων ώστε να επιτυγχάνεται η σωστή διαχείριση και έγκαιρη αναπλήρωσή τους.

Αναζητήστε άτομα που πιστεύουν στο «ο χρόνος είναι χρήμα».

Η διαχείριση του χρόνου είναι μια δεξιότητα που είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαθέτουν όλοι οι μάγειρες που εργάζονται στην κουζίνα σας. Πρέπει να έχουν την ικανότητα να κατανέμουν τον χρόνο τους πίσω από κάθε πιάτο διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς φαγητό στο τραπέζι.

Να δοκιμάζετε το φαγητό τους.

Μόνο όταν δοκιμάσετε το φαγητό του μάγειρά σας θα μπορείτε να κατανοήσετε το χρόνο που απαιτήθηκε για την παρασκευή του, τη συνοχή του πιάτου, την εικόνα του και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κουζίνα και την ομάδα του για να το επιτύχει.

Σίγουρα η πρόσληψη προσωπικού για ένα εστιατόριο είναι πράγματι δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να υπάρχει σαφής εικόνα της δομής ανθρώπινου δυναμικού που απαιτείται για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Ο σεφ ή ο μάγειρας είναι ο πιο σημαντικός στην κουζίνα του εστιατορίου, καθώς είναι αυτός που έχει την ευθύνη για αυτό που οδηγεί την επιχείρηση στην αναγνώριση και επιτυχία. Δηλαδή το φαγητό!